Yosemite NP, California 🇺🇸

De weg door het park was door hevige overstromingen geblokkeerd. We konden via de zuidelijke ingang slechts 10 km rijden en daarna moesten we rechtsomkeer maken om via een omweg van twee uurtjes de noordingang van het park binnen te gaan. Het was al laat en we hadden niet veel puf meer om verder te rijden. Langs de rivier lagen een aantal campings maar die waren al vol geboekt. Mijn oog viel op een aantal cabins langs de rivier. Het zag er heel gezellig uit. Gelukkig was er nog plek voor ons voor één nacht tegen een gereduceerd tarief. We haalden bij de plaatselijke slager een lekker stuk vlees en wat groenten en grilden deze op de barbecue. In deze buurt zaten veel beren dus we moesten al ons eten uit de jeep halen want de beren konden zomaar een raampje in tikken en het eten meenemen. Overal langs de weg staan speciale vuilnisbakken van metaal. Deze zijn alleen te openen via een speciale handgreep die beren niet snappen. Zouden ze deze speciale containers niet plaatsen dan konden de beren het ‘s nachts de dorpjes aan de rivier binnenkomen en voor overlast zorgen.

Noordzijde park

De dag erna vertrokken we al heel vroeg naar de noord ingang van het park en hier zagen wij heel veel toeristen uit San Francisco. Amerikanen uit de grote stad vertrekken dan met hun mobile home‘s richting Yosemite en hebben daar met familie en vrienden een leuk weekend. Van alle parken die wij bezocht hebben was dit park het best voorbereid op massatoerisme. Dubbelbaans wegen door het park moesten ellenlange files voorkomen. Dit lukte niet altijd want wij stonden met onze jeep anderhalf uur in de file om het park binnen te komen. Daar waar in andere parken een bepaalde rust hing was dit hier totaal niet het geval. Zeker, het park is heel erg mooi met die vele watervalletjes, de Tuolumne River en de Merced River die er doorheen stromen. Maar nu was het weekend en Yosemite ligt op slechts drie uurtjes rijden van de miljoenenstad. Helaas een verkeerde inschatting maar dat heb je wel eens als je reist en een bepaalde planning voor ogen hebt. Dit is het laatste park van de tien parken die wij tijdens deze roadtrip van een maand gedaan hebben. Het ene park was nog mooier dan het andere. We hebben een top tien samengesteld van de parken die wij het mooiste vonden tijdens onze reis.

Onze top tien:

1. Zion NP

2. Death Valley

3. Antelope NP

4. Yosemite NP

5. Grand Canyon NP

6. Sequoia & Kings Canyon NP

7. Bryce NP

8. Monument Valley

9. Joshua Tree NP

10. Mesa Verde NP

Kosten

We betaalden gemiddeld 35$ per park per auto. Alleen Monument Valley is geen Nationaal Park maar in beheer van een indianengroep. Hier betaalden we 6$ p.p. Voor Antelope betaalden we 100$ p.p. Aangezien we de America the Beautiful jaarpas thuis hadden laten toezenden betaalden we maar 105$ voor alle nationaal parken samen. In totaal waren we dus 317$ (285€) kwijt aan parkkosten.

Vuilnisbak (berenbestendig).

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

2 gedachten over “Yosemite NP, California 🇺🇸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.