San Francisco, California 🇺🇸

Alcatraz

Break the rules and you go to prison, break the prisonrules and you go to Alcatraz.

Deze tekst lazen we bij binnenkomst in misschien wel de bekendste gevangenis ter wereld. Na een mooie boottocht van 15 minuten kwamen we aan op de rots die in totaal 1.545 mannen huisvestte in 378 cellen gedurende 29 jaar dienst. Tot de meest opvallende gasten van Alcatraz behoorden Al Capone, James “Whitey” Bulger en Robert Stroud, “the Birdman of Alcatraz”. De cellen hadden een kleine wasbak met koud stromend water, een klein slaapbedje en een toilet. De cellen in Blok D waren weliswaar stukken ruimer, maar hier zaten gevangenen 24 uur per dag opgesloten met uitzondering van één bezoek per week aan het recreatieterrein.

Ontsnappingen

In totaal waren er 14 ontsnappingspogingen in deze 29 jaar. Officieel is niemand er ooit in geslaagd om uit Alcatraz te ontsnappen, hoewel er tot op de dag van vandaag vijf gevangenen zijn vermeld als ‘vermist en vermoedelijk verdronken’. De bekendste ontsnapping was die van de Anglin tweeling samen met Frank Lee Morris. Nooit is er meer iets van hun vernomen. Mocht Frank nog leven dan was hij nu 97 jaar oud. Ik denk dat de VS op zijn kop staat als men erachter komt dat hij nog altijd leeft.

Daar ligt Alcatraz-island (eiland van de jan-van-genten).
Uitzicht op de Oakland Bay bridge.
Mortuarium.
Kledinguitgifte.
Schoenenuitgifte.
Hier kregen de gevangenen een kammetje en scheersetje.
Douches.
De wenteltrap naar 2e en 3e etage.
Helaas geen mediazuil in die tijd.
Tweemaal per week mocht men douchen met lauw water. Voor de andere dagen had men deze koudwaterkraan.
Recreatieplek.
De grotere cellen voor 24/7 opsluiting.
Isolatiecel.
Sigaretten uit jaren ‘50.
Tandpoeder i.p.v. tandpasta.
Er waren gevangenen die graag schilderden.
Angelica op bezoek !
De controlekamer.
Hier hebben ze de pop neergelegd die gebruikt was voor de ontsnapping van de tweeling.
Wachtkamer.
Handboeien en zelfgemaakte messen.
De keuken.
Kruidenrekje.
De cel van Al Capone.
Uitzicht vanaf Alcatraz island.

Lombard street

Na ons bezoek aan Alcatraz besloten we even door San Francisco heen te rijden. De stad staat onder andere bekend om zijn steile heuvels, de aardbevingen en de elegant ogende trolleytrams. Maar het staat toch het meest bekend om de meest bochtige straat ter wereld: Lombard Street met een stijging van 37%. De straat is 750 meter lang en slingert door de wijk Russian Hill. Lombard Street staat bekend om zijn vele scherpe bochten waardoor het de bijnaam ‘de meest chaotische straat ter wereld’ heeft gekregen. We konden de straat met onze jeep alleen vanaf de bovenkant binnen rijden want het is een een richtingsweg. Ik kon maar met 10 km/h omlaag rijden vanwege de zeer scherpe bochten. Ook de bergen toeristen die er foto’s stonden te maken maakten het er niet gemakkelijker op. Maar wel heel leuk om te doen !! Overigens is dit niet de steilste straat van San Francisco, dit is de Bradford street met een stijgingspercentage van 41%.

Knikkeren op de stoep is er hier niet bij.
Oakland Bay bridge.
Golden Gate Bridge.

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.