Baby budgetfotografie

Eindelijk kan ik deze blog met jullie delen. Vorige week  kwam er een oproepje voorbij van mijn schoonzusje Jessica en haar man William voor een baby fotoshoot van haar kleine kruimel Livay ter ere van zijn eerste verjaardag. Natuurlijk had ze zelf al honderden foto’s van dit mooie pasgeboren knulletje, maar foto’s van hem in een feestelijke setting waren er nog niet. En dat is precies een reden waarom het zo waardevol is om een fotograaf uit te nodigen, om ook dit soort foto’s te maken. En wat een fijne shoot was dit! Een fijn, licht huis, lieve mensen, leuke stuiterbal Livay en natuurlijk een prachtige setting ! Ik hou van het fotograferen van de natuur maar dit beviel me ook wel. Die pure momenten, de chaos die hoort bij dit soort sessies en die lieve momentjes tussendoor.

Ok, ik hou op. Scroll snel naar beneden en check de foto’s ! Weten jullie iemand die ook dit soort foto’s wil of willen jullie prijsinformatie dan kunnen jullie contact opnemen via 06-13545294. Let op: ik ben geen professionele fotograaf maar gewoon een hobbykloot die het leuk vind om met zijn camera te stoeien. Tegen een héél interessant prijsje 😉

Groetjes Ran

 

Dit kwam ik tegen op internet:

De meeste fotografen hanteren een uurtarief tussen de 75 en 100 euro. De goedkoopste fotografen die ik tegenkwam vroegen slechts 50 euro, de duurste 150 euro. Het uurtarief hangt onder andere af van hoeveel ervaring de fotograaf heeft en hoe bekend/populair hij/zij is. Bij mij betaal je één van te voren afgesproken prijs.

Vraag van te voren goed na hoeveel foto’s je na afloop mag uitzoeken. En of je afgedrukte foto’s krijgt of digitaal. Het viel mij op dat je vaak alleen een paar afgedrukte foto’s krijgt en dus geen digitale foto’s! Bij veel fotografen betaal je per extra digitaal bestand op hoge resolutie 10 tot wel 15 euro! Houd daar dus rekening mee als je de newborn shoot boekt. Een fotograaf die slechts 90 euro rekent voor de fotoshoot zelf lijkt wellicht heel goedkoop maar als je vervolgens nog eens 150 euro kwijt bent om 10 foto’s erbij te kopen pakt het toch nog veel duurder uit. Bij mij krijg je de foto’s digitaal gratis via de email aangeleverd (!)

Let ook op de kleine lettertjes! Vraag of de newborn fotograaf van jullie keuze extra geld vraagt voor:

Ouders, broertje(s) en/of zusje(s) ook in de shoot: Het is voor sommige fotografen niet vanzelfsprekend dat er ook foto’s worden gemaakt van jullie zelf en/of oudere kinderen met jullie kindje. Ik heb tarieven gezien van tot wel 20 euro extra! Bij mij gratis.

Reiskosten: Als de newborn shoot niet in de studio van de fotograaf plaats vindt, rekent de fotograaf vaak zo’n 20 euro meer. Denk ook aan eventuele parkeerkosten voor de fotograaf. Bij mij gratis. Alleen parkeerkosten zijn voor opdrachtgever.

Het niet plaatsen van jouw foto’s op sociale media zoals Facebook en Instagram: +25%. Bij mij betaal je geen extra geld als je de foto’s niet plaatst.

Het enige wat ik vraag: ik ga niet slepen met taarten, wasteiltjes en indianententjes. S.v.p. zelf zorgdragen voor accessoires.

Gr. Ran

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.