Beachlife, Zeeland

Kitesurfen

Geweldig om hier allemaal die leuke kleurtjes in de strakke blauwe lucht te zien. Op de parkeerplaats was het dringen geblazen. Vanuit alle richtingen kwam men naar dit plekje om hun avontuurlijke hobby te kunnen uitvoeren. Een Duits jong stel had drie uur zwetend in de auto gezeten en de jongeman stond trappelend als een paard klaar in zijn wet-suite. Met zijn tubekite en twintip board stevig onder zijn armen geklemd stond hij nerveus te kijken hoe zijn nieuwe vriendin stond te treuzelen. Ze straalde angst uit. Volgens ons was ze bang dat die paar kilo dat ze woog door de wind werd mee genomen want er stond vandaag een stevig briesje. Op het strand waren kitesurfers bezig om de vier lijnen van hun tubekite uit te leggen. Sommigen zaten verstrikt in een tasje en een en ander moest eerst uitgeplozen worden. In zee probeerden welliefst tientallen kitesurfers hun evenwicht op hun plank te houden. Het leek veel kracht te kosten om niet alleen balans op je board te zoeken maar ook om je kite in bedwang te houden. Nu viel me meteen al op dat deze sport veelal beoefend werd door zonnebankgebruinde dudes. Dudes met een knotje. Ze maakten flinke indruk op het vrouwelijke geslacht dat massaal stond te kijken naar de kunstjes die ze verrichten. Waren het hun killerbodies die de hoofden van de meiden op hol deden slaan ? Hun knotje ? Of toch de mannelijkheid die ze uitstraalden omdat ze wind en water de baas waren ? Wat dachten ze ? Eindelijk een man die straks in weer en wind de ramen wil lappen ? Maar eerlijk is eerlijk. Ik zag me dit zelf niet doen. Zeker niet met mijn lichaam. Daarbij zit engelengeduld niet in de top drie van mijn positieve karaktereigenschappen. Toch een dingetje wat je moet hebben. Voor een uurtje plezier ben je namelijk een hele dag in touw buiten het feit dat het toch wel een paar jaar duurt voordat je echt weet hoe het moet.

Brouwersdam

Dit strand ligt trouwens in het midden van de Brouwersdam. De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam, gelegen in de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Zeeland, sluit het Brouwershavense Gat af. Hierdoor is het Grevelingenmeer ontstaan. Vraag me stiekem wel eens af of na de watersnoodramp in 1953 ook mensen zouden hebben bestaan die de hele stormvloed ontkenden. Dat het allemaal wel meeviel omdat 99,9% van de Nederlanders het had overleefd. Dat daardoor de aanleg van Deltawerken puur geldverspilling zou zijn geweest en dat ze die vijf miljard beter hadden kunnen besteden aan het verhogen van de WW-uitkeringen.

Uitzicht op het strand vanaf het terras van Beachclub Natural High

Beachclub Natural High

Bij Beachclub Natural High besloten we een potje bier te gaan drinken. Het is een prachtig strandpaviljoen gelegen op het Noordzeestrand achter de Brouwersdam, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Er waren genoeg vrije zitplaatsen en we hadden een prachtig uitzicht op het strandleven. Helaas mochten we i.v.m. Corona niet binnen zitten maar toen ik even naar de wc ging maakte ik snel een fotootje van het smaakvol ingerichte interieur. Vanuit de Beachclub kun je blokarten, kitebuggyen, powerkiten, kajakken en kitesurfen. Wij hielden het deze keer bij een biertje drinken.

Beachclub Natural High
Op de foto met twee Zeeuwse schonen
De Brouwersdam

How to get there ?

Type 51.7600, 3.847389 in je google maps en je auto staat in het derde parkeervak meteen achter het duin.

Kites, kites, kites…..

2 gedachten over “Beachlife, Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.