Hooligan

Hooligan Mark van Zijtaart beëindigt carrière

Mark van Zijtaart uit Sittard heeft aangegeven een einde te willen maken aan zijn hooligan-carrière. Van Zijtaart is inmiddels 54 jaar. “Het is mooi geweest”, zegt de stevig getatoeëerde bikkel.

Als kind

“Als kind wist ik mijn buurjongetje al op een feilloze manier te trakteren op goed geplaatste mokerslagen”, herinnert Van Zijtaart zich. “Destijds was ik me al bewust van mijn roeping en van het feit dat ik een mooie toekomst tegemoet zou gaan langs de Nederlandse voetbalvelden. Buschauffeurs wisten niet meer waar ze moesten stoppen, gewoon vanwege het feit dat er geen bushokje meer overeind stond in ons dorp”, buldert de voetballiefhebber.

Fortuna Sittard

Al op jonge leeftijd kreeg Van Zijtaart een plek langs het veld. Eerst bij Fortuna Sittard, later stapte hij over naar PSV. Vanaf zijn 18e heeft hij in heel Nederland een stadionverbod, maar daardoor liet Van Zijtaart zich niet uit het veld slaan. “Ik hou gewoon van voetbal”, grijnst de man. “Net zoals Zlatan wil ik ook op mijn hoogtepunt stoppen. Ieder jaar kost het me meer moeite om dezelfde prestaties neer te zetten. Dit jaar wilde ik nog éénmaal schitteren op het EK, maar die kans werd me helaas ontnomen. Met tranen in mijn ogen kijk ik naar de prestaties van mijn Russische collega’s. Bewonderenswaardig.”

Toekomst

Van Zijtaart blijft toch nog een beetje actief in het supporterswezen. Hij wil zich in de komende jaren gaan richten op het begeleiden van aanstormend talent.

Bericht op satire-site Nieuwspaal

Hooligan Mark van Zijtaart beëindigt carrière

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.