Hippie dorpjes in Costa Rica ðŸ‡¨ðŸ‡·

Veerboot

Met de veerboot staken we de golf van Nicoya over. De tocht van Puntarenas naar Paquera duurde ongeveer een uurtje. Eenmaal aan land gekomen besloten we Marco en Audrey met onze auto te volgen naar Montezuma, een hippie-dorpje op het grote schiereiland Nicoya.

Op de veerboot met Marco en Audrey die we hebben leren kennen in Rincon de la Vieja NP.
Kaartje kopen bij het loket.

Hippie-dorpje Montezuma

Aangekomen in Montezuma was het even zoeken naar een overnachtingsplekje. Onder aan de voet van het dorp vonden we een knus hotelletje met een hele kleurrijke inrichting en niet te duur qua prijs. Het ieniemienie dorpje ligt aan de zuidelijke kust van het schiereiland Nicoya. Dit deel van het land ligt heel afgelegen, waardoor Montezuma niet snel te bereiken is en daarom waarschijnlijk ook niet overdreven druk. De mensen die hier naar toe komen zijn meestal backpackers die niet veel te makken hebben.

Wat ons verbaasde was de grote hoeveelheid aan restaurantjes die Montezuma rijk is. Niet alleen kon je er pizza eten maar ook aan de grasetende veggies was gedacht. Een prima plekje om twee nachten te blijven. Daarna zou het wellicht zijn gaan jeuken

Strandvuurtje.
Strandtentje.
De plek bij de kroeg waar iedere avond werd gedanst.
Dorpsstraatje.
De supermarkt.
Surfschooltje.
Vliegend hert.
Paardjes in de straat.
Ons hotelletje Aurora.

Strand Montezuma

Het strand ligt op een steenworp afstand van het hotel. Zo ontstaan natuurlijk die kiezelstranden.

Montezuma vanaf de berg.

Feestje Montezuma

Er was een kroegje welke iedere avond een DJ aan het werk zette en hiermee een leuke sfeer bracht. Op het achtergelegen rustige maar mooie strand werd onder een palmboom een vreugdevuurtje gemaakt. De locale ridders kwamen iedere avond met een scootertje hierheen gereden om wat blonde Amerikaanse meisjes bloemetjes achter hun oren te proppen en een of ander romantisch verhaal uit hun joint te zuigen. Een schatje uit ieder stadje.

Eten langs de weg

Ik had vandaag een beetje mot met Angelica. Ze mist af en toe een beetje een vrouwelijke touch in me. Dat “I feel you”, dat “begrijpende”. Maar in plaats daarvan zette ik wel efkes onze 4×4-pinda pardoes tegen een paaltje en zweeg de hele dag tegen haar. Overigens zonder reden 😉.

Hippie-dorpje Mal País

Voordat we hier een oogje dicht deden werd eerst de hele kamer ontmugd door Angelica. Sinds dit jaar is de bagagechecklist dan ook uitgebreid met een vliegenmepper. Een checklist hoor ik je denken ? Ik weet dat chaos een hogere vorm is van iets geordend krijgen maar dan heb ik het niet over haar kledingkast. Als je daar een dolle dorpsstier doorheen zou jagen dan zag het er beter geordend uit dan momenteel het geval is. Met deze checklist pak ik altijd mijn koffer in vergeet daardoor bijna nooit iets. Dit aan Angelica voorlezende proestte ze het uit van het lachen. Ik begreep niet waarom.

Na het ontmuggen van de kamer werd mijn lichaam van alle kanten met Deet-50 ingesmeerd om zodoende te voorkomen dat ik ‘s nachts geprikt werd door een of andere dengue-mug die hier laatst werd gesignaleerd.

Onze lodge Indigo yoga surf lodge.
Kijk die bamboe boom.
Angelica op muggenjacht.
Pelikanen op een rots.
Cayennebosral (soort waterhoentje).
Golden silk orb-weaver.

Video leguanen

Lobster Claw Flower.
Anatolische herderpup in de lodge.

Howler monkeys bij onze lodge

Op de dag van vertrek waren we net bezig met onze pinda in te pakken toen een familie brulaapjes langs trok door de hoge bomen. Snel haalde ik mijn camera om de aapjes van dichtbij te fotograferen.

Hippie-dorpje Santa Teresa

Dit dorpje werd maar even door ons aangedaan maar ook hier dezelfde gezellige uitstraling als in Montezuma hetzij iets drukker en zeker duurder !

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.