Hotel Emma Braun

We parkeerden ons busje tegenover een houtzagerij en liepen richting het elegante herenhuis. In het voorbij rijden hadden we al gezien dat het grote ijzeren toegangshek op een kier stond. We moesten even een paar passen inhouden om het tegenmoet komend verkeer langs te laten gaan. Pas toen de laatste auto gepasseerd was versnelden we weer onze pas en glipten fluks door het hekwerk. We kwamen in een overwoekerde tuin terecht maar we zagen gelukkig een heel smal paadje dat ons leidde naar de toegangstrap van het reusachtige pand. Als je er voor stond deed het enigszins spookachtig aan. De kolos was drie verdiepingen hoog. Binnen zagen we op iedere kamer een wastafel en op iedere etage waren meerdere badkamers. Op de begane grond bevond zich een soort gemeenschappelijke ruimte waar een TV stond. Ook was er een heel klein keukentje waar je je kont niet kon draaien. Overal lagen kaarten met de naam Emma Braun er op. Wie was Emma Braun ? De eigenaresse van dit pand ? De laatste cheque die was uitgeschreven dateerde van november 1997 (25 jaar geleden). De telefoonkosten bedroegen destijds 675 franse Franc. Omgerekend zo’n dikke 100 euro. Met de inflatie meegerekend zou dat nu een waarde vertegenwoordigen van 161 euro. Flink veel geld toch ?

Trashers

Het gebouw was al vaak bezocht door ‘trashers’. Trashers zijn mensen die zich ook bezig houden met het bezoeken van verlaten panden maar zij gaan er heen voor alles kort en klein te meppen. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik die niet tegen moet komen. Overal lagen papieren, boeken, rekeningafschriften, foto’s etc. Vraag me wel eens af welk plezier mensen er aan beleven om kasten leeg te trekken en alles op de grond te gooien. Er was zelfs brand geweest in de zuidhoek van het pand. Zo jammer. In de naastgelegen bijgebouwen vonden we een slaapplek van een zwerver die gelukkig net de deur uit was. Misschien maar goed dat sommige urbex-plekjes ‘bewoond’ worden door zwervers. Zo waren we ooit in het Huntershotel in de Schwarzwald. Een zwerver bewaakte dit mooie hotel en vroeg wat geld om urbexers binnen te laten. Slim. Het hele hotel hield hij mooi in de gaten waardoor niets kapot werd gemaakt 😊.

GPS

48.1762111, 7.0117631

5 gedachten over “Hotel Emma Braun

    1. Ja inderdaad. We komen zoveel pareltjes tegen. Momenteel zijn ze een urbex-locatie helemaal aan het restaureren 🇮🇹. Wordt heel mooi !

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.