Civita di Bagnoregio ðŸ‡®ðŸ‡¹

Dit dorpje is gewoon een must see. Op twee uurtjes rijden van Rome, nabij het meer van Bolsena, zagen Angelica en ik dit pareltje. Wat is hier nu het geval ? In principe waren deze twee dorpjes (Civita en Bagnoregio) vroeger twee wijken die in één dorpje lagen. In 1695 zorgde een aardbeving voor een scheiding van deze twee dorpjes en wij liepen vandaag in een pittige klim over een 366 meter lange stenen brug van het ene dorpje naar het andere dorpje. De toegang tot Civita, dat door slechts 16 mensen wordt bewoond is eigenlijk over het algemeen beperkt tot voetgangers behalve dan als goederen moeten worden aangevoerd.

Middeleeuwse sfeer

Allebei waren we wel van mening dat het dorpje een middeleeuwse uitstraling had. Zeker toen we door de houten toegangspoort doorliepen. De leeuwen in het hout die een mensenhoofd tussen hun poten hielden gaven een griezelige indruk. We liepen langs eeuwenoude huisjes. Het dorpsplein bestond geheel uit zand en we genoten van de straatjes en de kleine steegjes met bijzondere vergezichten zoals de vallei van de Calanchi. Ook zagen we het middeleeuwse huis waarin de film Pinocchio in 2008 werd opgenomen. Voor de mooiste foto kun je het beste lopen naar het “Belvedere panorama”. Dit punt, maar het begin van de loopbrug vond ik de beste spots om de leukste foto’s te maken. Kijk ook even in de Giardino del Poeta. Leuk tuintje (!)

Man man wat mooi 🏔.
Sunset moment ☀️.
Uitzicht over de vallei.
Dorpsplein.
Toegangspoort.
De brug er naar toe.
Kerk op het dorpsplein.
Smalle straatjes.
Mooi uitzicht ☀️.
Camping aan het meer van Bolsena.

GPS

(42.6276520, 12.1133588)

3 gedachten over “Civita di Bagnoregio ðŸ‡®ðŸ‡¹

    1. Als dit in de VS was geweest liep er al een treintje naar toe want het is best een pokke-end lopen. Je betaalt alleen een euro voor te parkeren.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.