Sequoia Kings Canyon NP, California 🇺🇸

General Grant Tree

The General Grant Tree is 80 meter hoog. In het jaar 300 n.Chr. vond een zaadje van een dennenappel een mooi stukje vruchtbare grond om zijn vleugels uit te slaan en in 1700 jaar tijd zag hij kans uit te groeien tot één van de grootste bomen ter wereld. Onder aan de stam is hij 12 meter in omtrek en als 20 volwassen mannen elkaars handen vastpakken kunnen ze de boom omringen. Als je de boom zo kunnen vullen met benzine dan zou je de aarde 350 keer rond kunnen rijden zonder te hoeven tanken. Niet dat ik dat uit mijn duim zuig maar dit staat hier op een bordje geschreven. Dit exemplaar is echter niet de hoogste boom ter wereld. Deze is namelijk 116 meter hoog en staat in het Red Wood Nationaal Park ook hier in Californië. De General Grant Tree waar we vandaag voor stonden staat nog niet eens in de top 10 van de hoogste bomen ter wereld. In dit park moet hij zelfs de General Sherman met zijn 91 meter hoogte voor zich laten gaan. Deze boom hebben we helaas niet kunnen bekijken omdat de weg afgesloten was in verband met de overstromingen in dit gebied twee weken geleden.

Hikes

In dit park heb je korte en lange hikes. We besloten een kleine wandeling te maken op de plek waar de grootste bomen van het park bij elkaar staan. Het was maar 10 minuutjes wandelen zei ik tegen Angelica waarop ze antwoordde: ‘Jaja, ik ken jouw 10 minuutjes lopen, dat is hetzelfde als die laatste minuut van de wasmachine’. Maar het waren maar echt 10 minuutjes en geen uur of zo.

Boomkap

Zo’n 100 jaar geleden hebben mensen een boom omgehakt en ze zijn hier destijds twee weken mee bezig geweest. Na 123 jaar ligt de boom er nog steeds en we konden er gewoon rechtop doorheen lopen zo breed is hij. Ook zagen we een heel groot stuk van het park waar geen bomen stonden. In de jaren ‘50 heeft hier een brand gewoed en alle bomen vernietigd. Toch zie je weer hier en daar kleine boompjes groeien en we moeten gewoon even geduld hebben (zo’n 1000 jaar 😂) tot deze plek weer volgegroeid is met deze joekels van bomen.

Camping

Het ‘s avonds hadden we een mooie kampeerplek gevonden op een camping even buiten het park met een meertje vóór onze tent. De ganzen die er rondwaggelden kwamen al snel op ons af want we hadden een doosje lekkere kersen gekocht en die vonden zij ook lekker. Naast ons stond een camper met spaanstalige mensen. Ik probeerde in het Engels een praatje aan te knopen maar ze spraken echt alleen maar Spaans. Toen ik zei dat ik Spaanse woordjes had geleerd van een clown en een acrobaat liep ie boos weg. Mongool.

Het ‘s morgens vroeg was de hele camping bezaaid met kleine kikkertjes die uit het meer waren gekomen om voedsel te zoeken. Het was dus even slalommend lopen naar de douches anders had ik 22 kikkertjes onder mijn badslippers plakken. Deze camping was niet zo schoon, het is toch altijd jammer te zien hoeveel troep mensen kunnen achterlaten. Neem nu dit halflege bakje eiersalade. Het zag uit alsof het zelf naar de vuilnisbak kon lopen. Na ons noedels ontbijt vervolgden we onze weg naar het Yosemite national Park, de laatste van de 10 parken in het zuid westen van de Verenigde Staten die op onze planning staan.

Een beren bestendige vuilnisbak. Door je hand er in te steken en op een knopje te drukken kun je klep openen en je afval droppen. Beren kunnen dit helaas voor hun, niet.
Mooie vergezichten.
Even in balans blijven. Best wel diep !
Tunnel rock !
Uitkijken geblazen !
Ingang van het park.
De boom van binnenuit gekiekt.
In het park is genoeg gelegenheid om te eten en te drinken. Neem maar een dikke beurs mee.
Deze boom werd omstreeks het jaar 1900 gekapt en ligt er nog steeds (zie foto hieronder). We konden er rechtop doorheen lopen.
Kijk die hoogte vergeleken met de auto’s.
The General Grant Tree 🌳
Uitkijken voor 🐻!

Camping noordzijde park (dag 2)

Even een Subway-broodje. We hebben hem maar met zijn tweeën gedeeld. Zes plakken cheddarkaas, zeven lappen salami en zes gehaktballetjes met saus sounds too much !
Probeer maar eens niet te knoeien.

Cabin bij de Kaweah river (dag 1)

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Allemaal leuke mensen die ik persoonlijk ken 🙂

Rowan Falchi Jewelry

Rowan leerde ik een jaartje of 12 geleden kennen in mijn stamkroeg. In die tijd was ze al heel kunstzinnig en haar hoofd zat boordevol ideeën. In 2014 studeerde ze af als sieraden ontwerper aan de kunstacademie in Maastricht waar ze het vak goudsmid leerde. Als ik langs haar huisje op de Putstraat loop zie ik vaker een lampje schijnen aan een tafeltje. Achter dat tafeltje maakt ze weer wat héél moois :).

Kijk even op haar website: https://falchi-jewelry.com/

Jo Jelmersma massage

Voor sport-,ontspannings- of therapeutische massages moeten jullie bij Jo zijn. Een oude rot in het vak met heul veel ervaring. Jo ken ik van de dance-festivals en we hebben altijd leuke gesprekjes. Ook met zijn dochter Maud ben ik bekend in het stap-circuit. Kijk even op zijn mooie website.

Jo Jelmersma massage en ademwerk Geleen

Todo Diferente Car Rental Dubai

Met Nestor heb ik rondgereisd door Guatemala, Honduras, el Salvador, Nicaragua en Costa Rica. Hij woont nu met zijn gezin in Dubai en verhuurt luxe limousines. Wil je eens lekker een dagje rondkarren in één van onderstaande wagens neem dan even contact met hem op via het contactformulier door op de website hieronder te klikken.

Local’s, Sittard

Met eigenaresse Natascha heb ik vroeger op school gezeten en drink af en toe nog een kopje koffie met haar. Een hele leuke serieuze dame met een prima zaak. Gewoon eens binnen lopen !

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

Met eigenaar/kok Johnnie heb ik heel wat leuke momenten beleefd in onze stamkroeg Tapas. John dook vroeger wel eens van de bar af en ik ving hem dan op. Slecht voor de rug maar goed voor de borrelpraat. Samen met zijn vrouw Sonja runnen ze nu dit zuid-Amerikaanse restaurant. Wil je lachen vraag dan naar zijn beroemde broodje ‘gitaar’ als je daar gaat eten ! Of vraag eens naar de beroemde sok van hotel Atlanta in Amsterdam !

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

Eigenaar Patje ken ik inmiddels ook al 15-20 jaar. Vroeger stond Patje vóór de bar en nu erachter. Prima gast en zorgt voor een geweldige stemming in zijn kroegje op de Putstraat in Sittard. Zoek de kroeg eens op ! Véél live-bands !

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

Beryl en Lars ken ik van het stappen en onze vaste Pinkpop-camping groep. Hele lieve mensen met het hart op de goede plek én een hart voor hun nieuwe zaak. Hun tapas-kaart onderscheidt zich van de andere tapas-zaken. Zeker in de zomer is het op het terras héérlijk toeven en ook binnen is het heel gezellig.

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

NOUS – Petits Lofts B&B van Angela & Kay Steuns

Onlangs nog een verrassingsbezoek gebracht aan Angela en Kay uit Sittard. Zij had een zaak in Sittard en hij werkte bij defensie. En wat doe je op een dag. Je pakt je boeltje bij elkaar en vertrekt met de kids naar Frankrijk en begint een bed & breakfast. Halloooo dan !

https://www.facebook.com/NOUSlofts.France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.