Riquewihr

Op onze terugreis naar huis kwamen we langs Riquewihr. Dit stadje is één van de meest prachtige dorpen die als een parelketting langs de wijnroute van de Elzas liggen. Het dorp ligt fantastisch tussen de wijngaarden, heeft prachtige straatjes en pleintjes met vakwerkhuizen en wordt voor een groot deel omringt door verdedigingsmuren. Of eigenlijk de stadsmuren, want Riquewihr is officieel een stad, omdat het in 1320 stadsrechten kreeg. Frankrijk en Duitsland hebben de laatste 150 jaar al drie keer tegenover elkaar gestaan in een oorlog. Toch is het Riquewihr telkens gelukt om zonder schade aan huizen de drie oorlogen te doorstaan. Gelukkig maar want vandaag scheen de zon en konden we een paar uurtjes uit trekken om dit wel heel mooie stadje te aanschouwen. Het lijkt heel veel op Colmar en Straatsburg waar ook heel veel vakhuizen staan. Op een terrasje dronken we een drankje. We hadden goed uitzicht op Féerie de Noël, de kerstwinkel van Käthe Wohlfahrt. De hoofdstraat beklinkerd met kasseien loopt vrij steil omhoog maar we deden dit in een heel rustig tempo. Er was immers genoeg te zien in dit mooie stadje. Op de begane grond van de woningen zijn allemaal leuke winkeltjes gehuisvest. In de Corona-tijd was het stadje zo goed als onbevolkt daar waar we normaal gezien over de koppen konden lopen.

Een gedachte over “Riquewihr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.