Wiebelende Geijerlay-brug

Hunsrück

360 meter lang, 100 meter hoog en 62.000 kg zwaar. 20% van alle mensen die de één miljoen kostende brug over wil steken draait zich om. Een majestueus bouwwerk in het noorden van de Hunsrück, gebouwd door Zwitserse experts volgens modellen uit het Aziatische koninkrijk Nepal.

Nadeel

Er is één nadeel. Je kunt de brug alleen op in het dorpje Mörsdorf. Je parkeert je auto in dit dorpje op de parkeerplaats (GPS 50.10398, 7.34786) en vervolgens wandel je in 30-45 minuten naar het begin van de brug (GPS 50.0900, 7.3420). Nadat je die bent overgestoken mag je niet meer terug over de brug. Bewoners van het dorpje aan de andere zijde (Sosberg) hebben bezwaar gemaakt tegen het toerisme. Door de brug éénrichting te maken stoppen er geen toeristen meer met hun auto in Sosberg. Dat betekent dus dat je te voet van Sosberg naar je auto in Mörsdorf moet lopen. Dat lukt je in twee uurtjes tijd. Trek voor deze activiteit maar rustig een dagje uit. Je moet namelijk ook nog er heen rijden vanuit Limburg. Heen en terug ben je minimaal vijf uur aan het rijden.

Niet de langste

Momenteel is de Geierlay niet meer de langste voetgangersbrug van Duitsland. Inmiddels is de Titan-RT in de Harz, in het Rappbodetal, de langste hangbrug voor voetgangers in Duitsland. Dit maakt de brug er echter niet minder spectaculair op!

Tweede langste brug van Duitsland.
De weg er naartoe is ook heel mooi.

2 gedachten over “Wiebelende Geijerlay-brug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.