Fort Bravo Texas Hollywood, Spain 🇪🇸

Ook in West-Europa hebben wij een heuse woestijn. Op de terugweg van de Algarve in Portugal wilden we nog even langs kennissen die we in Costa Rica hadden leren kennen. Marco en Audrey uit Nederland wonen al een tijdje in Malaga maar waren net op de dag dat we bij hun in de buurt waren even een dagje van huis. Heel jammer want het zou leuk zijn geweest om even wat bij te kletsen. We besloten door het zuiden van Andalusië heen te rijden richting Almería. Hier bevindt zich namelijk een van de weinige Europese woestijnen nl. de Tabernaswoestijn. De zon schijnt hier ongeveer 3000 uren per jaar en dat is ongekend veel in Europa, aangezien er maar weinig plaatsen zijn waar de zon meer dan 3000 uur per jaar mag opdraven. Daarbij valt alle neerslag die er valt in gemiddeld vier dagen. In het grillige, droge en rotsachtige landschap zijn meerdere Hollywood westerns opgenomen en het leuke is dat ze alle cowboys dorpjes hebben laten staan. Om het goed te kunnen onderhouden vragen ze wat entree. Voor dat geld mochten we door de decors heen lopen en kregen we zelfs een stukje toneel voorgeschoteld van enkele Spaanse cowboys die hun revolver meer dan machtig waren. In de saloon konden we een drankje nuttigen en zagen we foto’s hangen van enkele voetbalsterren zoals Iker Casillas, David Beckham, Roberto Carlos, Raúl, Juan Verón die hier hun Pepsi commercial hadden opgenomen. Daarna sloten we de middag af in een huifkartochtje door het dorp.

Video Pepsi-commercial

Spaghetti-westerns

In de jaren zestig en zeventig werden meer dan 100 films gedeeltelijk opgenomen op de filmsets. Enkele bekende films zijn: A Fistful of Dollars, The Magnificent Seven, The Good, the Bad and the Ugly, Lawrence of Arabia en Indiana Jones and the Last Crusade. We hebben echter alleen Fort Bravo bezocht, een slaperig stadje in het Wilde Westen, een fort, een Mexicaanse pueblo, compleet met kerk en plein, en een Indiase nederzetting, compleet met tipi’s.  

Video

David Beckham.
Jack Nicholson.
Sting.

Tabernaswoestijn

Camping La Garrofa aan zee

Vrienden van Dutch Traveljunk

Loop eens binnen bij de vrienden van Dutch Traveljunk. Lekker gezellige restaurantjes en kroegjes. Altijd wel wat te doen 🙂

Local’s, Sittard

https://www.locals-sittard.nl/

Eetcafé San Blas, Schin op Geul

https://www.facebook.com/eetcafesanblas

Café the Groove, Sittard

https://www.facebook.com/cafethegroove

Gastrobar Olijf, Sittard

https://www.facebook.com/olijfsittard

Restaurant MEDS

https://www.restaurantmeds.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.