Uitgescheurde lip

Ik vind het altijd heel wonderbaarlijk om te zien hoeveel mannen op Facebook of Instagram met een half dode vis op de foto gaan. Doen ze dit om een sort of bronsperiode in te luiden ? Willen ze hun toekomstige partner laten zien dat ze met hun catch in staat zijn een eventueel gezin van voedsel te voorzien ? Of doen ze het gewoon om te laten zien dat ze de minutenlange doodstrijd tussen een vis van 8 kg en een in de grond stevig verankerde hengel van een rustig doorzuipende, vadsige hengelaar, mentaal aankunnen ? Een soort trofee dus. Moet je eens op de foto gaan met een zelf geschoten hertje en deze openbaar op Facebook zetten. Er volgt nog net niet een digitale lynchpartij.

Knuffelgehalte

De vis is vooralsnog nog niet ontdekt door groene actievoerders. Waarschijnlijk vanwege het uitermate lage knuffelgehalte van deze diersoort. Een vis knuffel je niet. Je praat ook niet tegen hem. Je laat hem zijn hele leven rondjes zwemmen in een te kleine kom met een gezonken kasteeltje waar hij doorheen kan zwemmen. Met zijn geheugen van slechts drie seconden ervaart hij zijn hele leven lang hetzelfde gevoel als een communicantje in de Baron 1898 te Kaatsheuvel.

Gescheurde lip

Vissen zijn niet aaibaar. Je doorboort hun bovenlip met een scherpe haak, je trekt ze aan diezelfde lip uit hun zuurstofrijke leefomgeving waarna hun doodstrijd pas begint. Om een goede foto te maken moet eerst dat haakje uit hun lip gehaald worden. “He shit, zijn lip scheurt helemaal uit”. Waarom spartelt die naar zuurstof snakkende vis ook zo tegen ? Blijf eens stil liggen ? Dan nog even iemand zoeken die de foto wil maken en de vis kan weer terug het water in. “Ik maak vissen niet dood, ik geef ze weer de vrijheid”: poogt de sportvisser nog enigszins zijn huid te redden.

Sportvissers

Kwestie van tijd dat de groene rakkers straks de sportvissers gaan opzoeken. Dit wordt nog leuk. Een sportvisser is echter geen veeboer. Sportvissen doe je tijdens een normale werkdag. Zittend op een krat Jupiler met zware shag tussen je lippen. Sportvissers meppen terug, actievoerders zijn gewaarschuwd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.