Eating tarantulas and Scorpions in a bug cafe 🇰🇭

Click here for video “Eating a complete sheep-head”

Click here for video “Eating a giant bug”

Click here for video “Eating cuy (Guinea pig)”

Ooit een tapasschoteltje dodelijke tarantula’s, schorpioenen en andere maffe insecten gegeten ? Nee, lekker was het niet. Toch vind ik het een uitdaging om eenmaal in andere landen eens te proeven van de locale lekkernijen. Zo had ik tijdens mijn tocht van Siem Reap naar Battambang in Cambodja een tussenstopje in een klein dorpje. Kleine jongetjes vingen vogeltjes in hun vangnetje en brachten de vangst naar hun moeder die langs de weg een eetkraampje bestierde. Met haar linkerhand haalde ze het vogeltje uit het netje en met haar rechterhand propte ze een dun stokje in hun aars. Daarna hield ze het vogeltje twee minuten in kokend vet waarop het gebakken diertje op een stapeltje soortgenoten verdween. Af en toe stopte er iemand op een scootertje, kocht zo’n lekkernij en at het diertje met huid en veren op. Tja, wat moest ik hier van vinden ? Wij koken mosselen levend in water. Geen mens die er wakker van ligt. Geen mens die er om maalt. Zolang het knuffelgehalte van het slachtoffer niet te hoog is accepteren wij de wijze waarop het diertje wordt gedood toch ?

Met mijn Limburgse vrienden Roel en Mark van vriendenclub de Barbaren uit Roermond bezocht ik het Bug Café in Siem Reap in Cambodja. Ik was als eerste daar en had al een halve liter bier besteld. Voor me kregen twee Europese meiden een bordje met allemaal wormen. Lekker klaargemaakt met een sausje. Na twee hapjes gingen ze al over hun nek. Hevig kotsend werden ze met een hand voor hun mond door toegesneld personeel naar binnen gebracht om naar het toilet te gaan. Lekker dan. Als voorgerecht hadden we een tapas schotel met allemaal insecten die je 100 meter verderop in de bosjes tegenkomt: tarantula’s uit eigen tuin, dikke woeste wormen, sappige sprinkhanen en akelige schorpioenen. Met een halve liter bier waren de beestjes goed weg te happen. Ze smaakten heel muf. De Franse restauranteigenaar vertelde ons dat de tanden van de tarantula´s eerst werden getrokken. Zodoende werd 90% van het gif al verwijderd. De overige 10% werd met 160 graden in de pan weg gebakken. We moesten het maar allemaal geloven. Daarna kregen we een curry van een tygerpython. Ook zo’n beestje wat je bij ons niet bij de slager tegen komt. Deze was overigens wél lekker. Om de avond af te sluiten gingen we flink stappen op Pub-street, een hele straat vol leuke, gezellige barretjes met een halve liter bier voor nog geen 0,50€.

Ran, Roel en Marc
Siem Reap, Cambodja
Wazig beeld van een kotsende meid op het terras tegenover ons tafeltje
Nightlife Siem Reap, Cambodja
Tijgerpython curry
Gefrituurde vogeltjes
Nightlife Siem Reap, Cambodja

5 gedachten over “Eating tarantulas and Scorpions in a bug cafe 🇰🇭

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.